Pacman - Guillaume Reymond

[postlink]http://dagendauwsnotenbalk.blogspot.com/2014/01/pacman-guiliaume-raymond.html[/postlink]http://www.youtube.com/watch?v=M3D0JvYJkGc#action=shareendofvid [starttext]

Mensen reduceren tot pixels ... en hen vervolgens "We are the world" laten roepen, er zijn hedendaagse kunstenaars die in deze zogenaamde "individualistische tijden" daarin wonderwel nog slagen, zoals in deze video is te zien : http://www.notsonoisy.com/theworldishere/index.html
Is er sedert de Egyptenaren eigenlijk iets veranderd? Of is een meerderheid van de mensheid nog steeds bereid om op te gaan in, en vorm te geven aan, ideeën van anderen als degene die stuurt maar voldoende enthousiasme weet over te brengen?

"Game over" is een serie van vijf stop-watch videos geregisseerd door de Frans-Zwitserse kunstenaar Guillaume Reymond, waarbij de pixels door mensen werden vervangen. De opnames gebeurden telkens in een aula. "Pong" was de eerste in de reeks en diende als test-case voor de overige vier, m.n. "Space invaders", "Pole Position", die als derde video speciaal gemaakt werd voor het festival "The game is up" in de Vooruit te Gent, "Tetris" en deze "Pacman" die als vijfde de reeks afsluit.
Voor meer informatie hieromtrent kan u terecht op de site http://www.notsonoisy.com/gameover/index.html  van de kunstenaar zelf.



  [endtext]

Geen opmerkingen:

Een reactie posten